Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Gewasbescherming 2016

Gewasbescherming

De onkruidbestrijding op bevroren grond is uitgevoerd en het voorjaar staat weer voor de deur. Hoogste tijd voor een update over de stand van zaken in de gewasbescherming.

Zodra de grond is opgedroogd gaan de sproeimachines op pad om wintertarwe en weiland met vloeibare kunstmest te bespuiten. Ook de onkruidbestrijding in granen gaat, door de zachte winter, binnenkort van start. Eventueel wordt tegelijkertijd een middel tegen ziekte toegediend. In verband met aardappelmoeheid is er dit jaar extra aandacht voor de aardappelopslag. 

Voordelen vloeibare kunstmest
De afgelopen jaren heeft Westra ervaring opgedaan met het bespuiten van vloeibare kunstmest. Vloeibare meststoffen voeden de bodem in plaats van de plant en deze duurzame manier van bemesten geeft een betere kwaliteit ruwvoer in de kuil dan bij korrelkunstmest. Ook wordt er een hogere opbrengst per hectare gerealiseerd doordat er exact langs de slootkant gespoten kan worden. Tevens is het bemesten met vloeibare kunstmest met NTS en zwavel goedkoper dan het bemesten met korrelkunstmest.

Tips voor een optimale grasopbrengst
Een goede grasopbrengst is van belang omdat het meer rendement oplevert. Zorgen voor een optimale grasopbrengst kan gerealiseerd worden door:

  • Onkruid tijdig te bestrijden; terugverdientijd minder dan 1 jaar!
  • Het vernieuwen van een slechte grasmat; vraag vrijblijvend advies op bij onze adviseur.
  • Het door zaaien van grasland; met onze nieuwe Vredo op GPS gegarandeerd een optimale opkomst. 

Tips onkruidbestrijding
Doordat er verschillende onkruidsoorten zijn, zijn er ook verschillenden momenten in het jaar waarop we deze het beste kunnen bestrijden. 

  • Muur: vroeg in het voorjaar
  • Paardenbloemen: vlak voor de bloei
  • Ridderzuring: 1 week voor het maaien
  • Kweek: na de 1e snee, bij 10-15 cm gewaslengte

Bel of mail voor advies of bestellingen met een van onze adviseurs.

Oane Anema
o.anema@westra.nl
Tel: 06-51013329

Jan Hibma
j.hibma@westra.nl
Tel: 06-53381508Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA