Over ons
Over ons
Westra

De stabiele factor op elk terrein

Sinds 1928 zijn wij als dienstverlenend familiebedrijf actief in de regio Noordwest Friesland.

Over ons

Als familiebedrijf zijn we gericht op continuïteit en is uw werk in handen van een betrouwbare onderneming. Onze specialisten zijn ervaren op het gebied van infrastructurele dienstverlening en blijven constant op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Omdat we beschikken over een modern machinepark en vakkundige chauffeurs en machinisten blijft de kwaliteit gewaarborgd. Met de aansturing vanuit een professionele planning zijn we in staat om snel te schakelen als er veranderingen optreden. Wij denken met u mee en voeren het werk efficiënt uit.

De directie Hoofdkantoor Franeker Groenrecycling Harlingen Locatie Arum Locatie Oosterbierum

Vroeger en nu
Vanaf 1928 is Westra als dienstverlenend familiebedrijf actief in de regio noordwest Friesland. Wat ooit begon als een klein bedrijf met één man en één machine is uitgegroeid tot een bedrijf met een uitgebreid machinepark waar vijftig mensen werken. De huidige directie wordt gevormd door Mathijs, Pieter en Feite Westra.

Westra werkt vanuit vier vestigingen. Op het hoofdkantoor in Franeker is de directie gevestigd samen met de planning, boekhouding en calculatie. Onderhoud aan materieel wordt verricht in eigen werkplaatsen in zowel Franeker, Arum als Oosterbierum. Op onze locaties in Franeker, Arum en Oosterbierum zijn  opslagloodsen beschikbaar en een buitenterrein met op- en overslagkade gelegen aan het Van Harinxmakanaal. De verhuur van rijplaten en verkoop van zand, compost en biomassa behoort ook tot de bedrijfsactiviteiten. In Harlingen is dochterbedrijf Westra Groenrecycling BV gevestigd. Hier worden groen- en grondstromen tot eindproduct verwerkt. 

Dat Westra duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan blijkt onder andere uit de eigen windmolen, 2838 zonnepanelen op de daken en gasloze kantoren. Daarnaast vermindert Westra de CO2 uitstoot waar dit kan. Het bedrijf staat op trede 5 van de CO2-Prestatieladder van de SKAO. Wij zijn tevens aangesloten bij branchevereniging CUMELA.

Bekijk ons dienstaanbod


Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA