Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

BHV-Cursus

Ter uitbreiding van ons bhv-team hebben enkelen vermorgen een bhv-cursus gevolgd. Een leerzame ochtend om klachten te herkennen en weten hoe je moet handelen. Mede door de duidelijke en praktische les van Novisafe Veiligheidstrainingen .  Bedankt!
Lees verder

Claas Liner 3600

Onze Claas Liner 3600 is ook binnen, ter vervanging van de huidige nadat deze prima werk heeft geleverd. 
Lees verder

Damwand plaatsen

In Wjelsryp hebben we baggerwerk uitgevoerd en vervolgens een kunststof damwand gerealiseerd!  Kijk voor meer informatie op de site van ProLock.  
Lees verder

Granulaatstrooien

Onze Vaderstad bieten/maïs zaaimachines zijn uitgerust met microgranulaatstrooiers. We kunnen vanaf nu deze microgranulaat toedienen om de plant te beschermen. Er is zelfs een mogelijkheid om diverse bodem stimulanten, in granulaatvorm, toe te dienen. Ook hebben we granulaatstrooiers op de ui- en wortel zaaimachines.  Wil je meer...
Lees verder

Zaaibed bereiden

De primeur op het gebied van zaaibed bereiding - KUHN HR 6040 rotorkopeg + VSS frontegalisator. Deze nieuwe rotoreg, met een werk breedte van 6 meter, is de eerste in zijn soort soort met 30% hoger rotor toerental. Hierdoor een betere verkruimeling en meer capaciteit in combinatie met voorop de VSS frontegalisator wordt in...
Lees verder

Grondwerk bij de FCT Franeker Tennis Club

Op de FCT Franeker Tennis Club worden nieuwe tennisbanen aangelegd. Wij mogen, in opdracht van Antea Group Nederland, het grondwerk uitvoeren. 
Lees verder

Nog meer leuks!

Ook is onze John Deere 6130R binnen! Dit 'kleine' monster gaat samen met de Vaderstad zaaimachine op pad. Hij is ook uitgerust met rijencultuur banden, wat gunstiger is voor de bodem!  Bedankt GroeNoord! 
Lees verder

Daar was de eerste al!

Toch een mooie dag tussen alle windstoten en regendruppels door. Ons eerste Agrifac Condor V spuitmachine is geleverd. Over een aantal weken mogen we haar zusje ook in ontvangst nemen!  Bedankt Faber Agra Centrum.
Lees verder

Nij Hiddum-Houw

Als aannemerscombinatie Jansma Westra zijn we in volle gang met het project: "Nij Hiddum Houw". In totaal worden er 9 windturbines gebouwd met een ashoogte van 110mtr. De eerste fase betreft de aanleg van kraanopstelplaatsen. Het bijzondere hiervan is dat er een funderingsconstructie van Tensar Stratum wordt toegepast. Het materiaal...
Lees verder

Haven Herbaijum

Een samenwerking met De Boer & De Groot in de haven van Herbaijum. We zijn bezig met het vernieuwen van de damwanden en het aanbrengen van een inlaatconstructie. Daarnaast worden 2 houtenbruggen aangepast en verhoogd. Waarom moeilijk doen, als het ook samen kan! #teamwork #winterwonderland
Lees verder

Zoutstrooien 2021

Wat een plaatje!  De eersten waren vanmorgen om 03:00 uur al op pad met de zoutstrooiers. Om 06:30 uur werd er nog een ronde gereden en dat is zeker geen straf met zulke mooie uitzichten!  U kunt veilig de weg op! 
Lees verder

Lemken Polaris 14 Kunstmeststrooier

Wij beschikken over een Lemken Polaris 14 kunstmeststrooier. Dit is een gedragen uitvoering met een dubbele strooischijf. De kunstmeststrooier beschikt over een weeginrichting en kan op basis van taakkaarten strooien. Zo wordt de kunstmest optimaal benut. In combinatie met VF banden onder de tractor wordt de bodemverdichting tot een minimum...
Lees verder

Nieuw Trebol

Inmiddels zijn al onze werkzaamheden weer gestart. In Harlingen is volop actie. We maken, in opdracht van Harns Invest, het project Nieuwe Trebol bouwrijp! Een mooie samenwerking met Lont en Mensonidas Installatie. 
Lees verder

Gewasbescherming

Voor volgend seizoen beschikken wij over twee nieuwe AgriFac Condor V veldspuiten. Uitgerust net de nieuwste technieken, zoals AirFlowPlus. Zo wordt de kwaliteit verbeterd en voldoen we aan de nieuwe wetgeving. 
Lees verder

Westra gaat voor een duurzaam bedrijf en een groene toekomst!

Duurzaamheid zit bij Westra hoog in het vaandel, dit blijkt uit de vele zonnepanelen en windmolen. De doorgroei naar het hoogst haalbare niveau van de CO2-Prestatieladder toont aan dat Westra de toekomst wil verbeteren door CO2 te reduceren, dat niet alleen binnen de organisatie maar ook in de sector en de keten.
Lees verder

Graslandherstel

Heeft u percelen met een slechte zode door bijvoorbeeld muizenschade of wateroverlast? Dan is wellicht doorzaaien een goede optie.
Lees verder

Westra verbreedt watergangen nabij Oosterwolde

In opdracht van Wetterskip Fryslân verbreden we nabij Oosterwolde bestaande hoofdwatergangen en maken we bestaande stuwen vispasseerbaar. Dit doen we in samenwerking met PLANN ingenieurs.
Lees verder

Tijdelijk handelingskader PFAS

Op welke manier moet omgegaan worden met PFAS verontreinigde grond en bagger? Als gevolg van het ontbreken van beleid, stuurde de staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat begin juli een brief aan de Tweede Kamer. Hierin staat een tijdelijk handelingskader beschreven. Het doel is dat landelijk iedereen (provincies, gemeenten,...
Lees verder

Certificaat voor verwerking van invasieve exoten

Westra Groenrecycling B.V. heeft er weer een certificaat bij! Sinds eind juni zijn we ‘erkend verwerker invasieve exoten’. Met dit certificaat garanderen wij dat plantenresten en zaden van invasieve exoten onschadelijk worden gemaakt.
Lees verder

10 energiezuinige woningen in Ferwert

Nog heel even geduld voor de bewoners van de Gasthuisstraat: rond de bouwvak zijn alle werkzaamheden klaar. Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwde de 10 energiezuinige woningen. Wij verzorgden al het bouwkundige grondwerk.
Lees verderOnze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA