Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Hekkelwerk noordelijke rayons van start

Holwerd - In de drie noordelijke rayons in het werkgebied Harlingen, Leeuwarden, Birdaard en Holwerd, zijn we begonnen met het hekkelen van watergangen. Dit in opdracht van het Wetterskip.
Lees verder

Gespot in de Leeuwarder Courant

Afgelopen maandag zijn wij in Aldeboarn gestart met werkzaamheden voor Wetterskip Fryslân. Dit is niet onopgemerkt gebleven. De Leeuwarder krant schreef er een artikel over. Lees dit artikel hieronder.
Lees verder

Open dag bedrijventerrein Kie West groot succes!

Afgelopen zaterdag 1 juli vond de derde editie van de open dag op bedrijventerrein Kie West plaats. Ook Westra opende haar deuren voor publiek. Met veel enthousiaste bezoekers en mooi weer kunnen we spreken van een geslaagde dag!
Lees verder

Westra werkt samen aan bescherming weidevogels

De Bond Friese Vogelwachten (BFVW) heeft samen met Mechanisatiebedrijf Broekens een nieuw GPS-systeem ontwikkeld om weidevogels beter te kunnen beschermen. Wij werken graag mee aan de ontwikkeling van dit systeem ter verbetering van de flora en fauna en dus heeft collega Durk Kooistra vanochtend het systeem getest.
Lees verder

Cursus Het Nieuwe Draaien met succes afgerond

Op 18 en 25 februari hebben onze kraan- en shovelmachinisten de cursus Het Nieuwe Draaien gevolgd. Het doel van deze cursus is dat men leert zo slim mogelijk met de machine om te gaan zodat energie en brandstof bespaard worden.
Lees verder

Update weegbruggen; nieuw weegsysteem geïnstalleerd

De weegbruggen in Franeker en Arum hebben een nieuw weegmuntsysteem. Het oude systeem gaf soms storing en daarom is er gekozen voor een vernieuwd systeem.
Lees verder

Ons werk voor gebiedsontwikkeling Bûtefjild zit er op

Midden in de zomer van 2016 zijn wij onze werkzaamheden gestart en nu, een half jaar later, is het werk voor dit prachtige project afgerond.
Lees verder

Johan Kuiken Nederlands kampioen grasbaanracen

De zoon van onze collega Joop Kuiken, mocht deze titel afgelopen september op zijn naam zetten.
Lees verder

Het nieuwste van het nieuwste

Onlangs heeft Westra met Topcon rond de tafel gezeten om het GPS-systeem op de machines te bespreken. Al snel werd besloten om volledig over te gaan op 3D GPS+.
Lees verder

Westra breidt uit met aanschaf tweede sleepslangset

Met een ferme handdruk is de aanschaf van een tweede sleepslangset door Westra bekrachtigd. Tjalma BV uit Oldekerk gaat de nieuwe sleepslangset leveren.
Lees verder

De nieuwe bietenrooier is gearriveerd

Dit is onze nieuwste aanwinst: de Grimme Maxtron 620 bietenrooier. Door een combinatie van banden en rupsen is dit de meest bodemvriendelijke bietenrooier ter wereld.
Lees verder

Samenwerken aan de economie van de toekomst

Westra is lid geworden van de Vereniging Circulair Friesland. De bedrijven, gemeenten, de provincie, kennisinstellingen en (maatschappelijke) organisaties in dit samenwerkingsverband zetten zich in om een circulaire economie te realiseren.
Lees verder

Tijd voor taart!

Vorige week hebben wij onze nieuwe vrachtwagen, een DAF CF 460 FT Space Cab, in gebruik genomen.
Lees verder

Wij zijn klaar voor de graanoogst

Het duurt nog maar even en dan kan het graan geoogst worden. In het gebied van Agrifirm Plant zijn een groot aantal locaties ingericht waar het geoogste graan ingenomen of opgeslagen kan worden. Ook onze locaties in Arum en Franeker zijn er helemaal klaar voor.
Lees verder

Laatste werkdag Abe Stienstra

Abe Stienstra uit Berlikum heeft vandaag 1 juli 2016 zijn laatste werkdag.
Lees verder

Gewasbescherming 2016

De onkruidbestrijding op bevroren grond is uitgevoerd en het voorjaar staat weer voor de deur. Hoogste tijd voor een update over de stand van zaken in de gewasbescherming.
Lees verder

Loonwerker met oog voor flora en fauna

Onze medewerker Sipke Klaas is onlangs geïnterviewd over de natuurvriendelijke manier van werken die voor hem en voor Westra een gewoonte is.
Lees verder

Nieuwe website online

Franeker Met trots lanceren wij u onze vernieuwde website. Naast een beter overzicht van onze diverse werkzaamheden is de website nu ook gebruiksvriendelijker voor mobiele apparaten.
Lees verder

Update gewasbescherming

Hoe staat het dit jaar met het onkruid en de gewassen? Onze specialist geeft een update over de stand van zaken in de gewasbescherming.
Lees verder

Groenrecycling ontvangt certificaat Keurcompost

Harlingen - Bij Westra Groenrecycling BV is vanaf nu compost verkrijgbaar met het certificaat ‘Keurcompost’. Het certificeringstraject is positief afgesloten en het keurmerk mag nu officieel gebruikt worden.
Lees verderOnze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.