Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Westra gaat voor een duurzaam bedrijf en een groene toekomst!

Duurzaamheid zit bij Westra hoog in het vaandel, dit blijkt uit de vele zonnepanelen en windmolen. De doorgroei naar het hoogst haalbare niveau van de CO2-Prestatieladder toont aan dat Westra de toekomst wil verbeteren door CO2 te reduceren, dat niet alleen binnen de organisatie maar ook in de sector en de keten.
Lees verder

Graslandherstel

Heeft u percelen met een slechte zode door bijvoorbeeld muizenschade of wateroverlast? Dan is wellicht doorzaaien een goede optie.
Lees verder

Westra verbreedt watergangen nabij Oosterwolde

In opdracht van Wetterskip Fryslân verbreden we nabij Oosterwolde bestaande hoofdwatergangen en maken we bestaande stuwen vispasseerbaar. Dit doen we in samenwerking met PLANN ingenieurs.
Lees verder

Tijdelijk handelingskader PFAS

Op welke manier moet omgegaan worden met PFAS verontreinigde grond en bagger? Als gevolg van het ontbreken van beleid, stuurde de staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat begin juli een brief aan de Tweede Kamer. Hierin staat een tijdelijk handelingskader beschreven. Het doel is dat landelijk iedereen (provincies, gemeenten,...
Lees verder

Certificaat voor verwerking van invasieve exoten

Westra Groenrecycling B.V. heeft er weer een certificaat bij! Sinds eind juni zijn we ‘erkend verwerker invasieve exoten’. Met dit certificaat garanderen wij dat plantenresten en zaden van invasieve exoten onschadelijk worden gemaakt.
Lees verder

Nieuwe circulaire brandweerkazerne

Rijd je over de Almenumerweg in Harlingen, dan zie je op het terrein bij de ovonde vooral zand en puin. Maar straks voert de kleur rood hier de boventoon. In opdracht van Veiligheidsregio Fryslân werken we hier aan het bouwrijp maken van het terrein van de nieuwe Harlinger brandweerkazerne.
Lees verder

Freyhof klaar voor bouw van 18 woningen

Aan de Willem de Zwijgerstraat in Harlingen komen 18 nieuwe woningen. Dit is op de voormalige locatie van sporthal De Harnehal. Voor Harns Invest maken wij dit nieuwe plangebied, met de naam Freyhof, bouw- en woonrijp.
Lees verder

Webshop online!

Legt u borders aan in uw tuin? Of krijgt de oprit nieuwe bestrating? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar zwarte grond of zand. Bij Westra bestelt u dit nu simpel en snel online!
Lees verder

Nieuwe John Deere trekkers

Wellicht heeft u het gezien: nieuwe John Deere trekkers netjes uitgestald langs het Van Harinxmakanaal. Het was ons uitzicht tijdens een barbecue met het personeel. Groenoord, dealer van John Deere, leverde de trekkers bij ons af.
Lees verder

Westra legt nieuwe rietoevers aan

In opdracht van Wetterskip Fryslân zijn we begin november gestart met de aanleg van rietoevers, ook wel natuurvriendelijke oevers genoemd. We zorgen dat er meer ruimte voor het water komt.
Lees verder

Vrije kavels beschikbaar in Harlingen

Op zoek naar een nieuwe locatie voor uw bedrijf? Denk dan eens aan bedrijventerrein Oostpoort in Harlingen. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar.
Lees verder

Westra voegt nieuwe wentelploeg toe aan machinepark

We blijven investeren in ons machinepark! Vorige week leverde Mechanisatiebedrijf van der Laan de nieuwe Optimus 480 wentelploeg bij ons af. De wentelploeg is ontwikkeld en gebouwd door de Nederlandse machinebouwer Rumptstad.
Lees verder

De Elfwegentocht is gestart!

We zijn los, de Elfwegentocht is begonnen! 14 dagen lang rijden al onze kranen, trekkers, shovels, auto's en overige machines fossielvrij op Blauwe Diesel.
Lees verder

Westra levert bijdrage aan theaterspektakel Lost in the Greenhouse

Na 39 avonden is er gisteren een einde gekomen aan de reeks voorstellingen van muziektheatervoorstelling Lost in the Greenhouse. Het was een groot succes en alle avonden waren uitverkocht. Erg leuk dat wij aan dit grote evenement een bijdrage hebben kunnen leveren!
Lees verder

'Westra BV wordt bewust steeds groener'

Vandaag in de nieuwste editie van Ondernemend Friesland een mooi interview met Feite Westra over duurzaamheid binnen Westra.
Lees verder

Westra is Freon van Fossylfrij Fryslân!

Samen met een grote groep van bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties vormen wij de Freonen (vrienden) van Fossylfrij Fryslân. Met dit snelgroeiende netwerk willen we het aan de hand van diverse thema’s en activiteiten mogelijk maken om Fryslân volledig fossielvrij te maken.
Lees verder

Cursus Het Nieuwe Draaien met succes afgerond

Op 18 en 25 februari hebben onze kraan- en shovelmachinisten de cursus Het Nieuwe Draaien gevolgd. Het doel van deze cursus is dat men leert zo slim mogelijk met de machine om te gaan zodat energie en brandstof bespaard worden.
Lees verder

Update weegbruggen; nieuw weegsysteem geïnstalleerd

De weegbruggen in Franeker en Arum hebben een nieuw weegmuntsysteem. Het oude systeem gaf soms storing en daarom is er gekozen voor een vernieuwd systeem.
Lees verder

Johan Kuiken Nederlands kampioen grasbaanracen

De zoon van onze collega Joop Kuiken, mocht deze titel afgelopen september op zijn naam zetten.
Lees verder

Samenwerken aan de economie van de toekomst

Westra is lid geworden van de Vereniging Circulair Friesland. De bedrijven, gemeenten, de provincie, kennisinstellingen en (maatschappelijke) organisaties in dit samenwerkingsverband zetten zich in om een circulaire economie te realiseren.
Lees verderOnze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA