Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Mestseizoen 2021

Alweer een mooie dag in het nieuwe seizoen! #mestseizoen2021
Lees verder

Nummer 4 is een feit!

De XF 480 FT Super Space Cab is o.a. voorzien van Skylights, MX-13-moter met 480 pk. De spuiterij in Marum heeft de XF compleet gespoten in de zilveren huisstijl van ons bedrijf. Deze nieuwe DAF XF is alweer de vierde DAF die aan ons moderne machinepark is toegevoegd. 
Lees verder

Haven Herbaijum

Een samenwerking met De Boer & De Groot in de haven van Herbaijum. We zijn bezig met het vernieuwen van de damwanden en het aanbrengen van een inlaatconstructie. Daarnaast worden 2 houtenbruggen aangepast en verhoogd. Waarom moeilijk doen, als het ook samen kan! #teamwork #winterwonderland
Lees verder

Zoutstrooien 2021

Wat een plaatje!  De eersten waren vanmorgen om 03:00 uur al op pad met de zoutstrooiers. Om 06:30 uur werd er nog een ronde gereden en dat is zeker geen straf met zulke mooie uitzichten!  U kunt veilig de weg op! 
Lees verder

Lemken Polaris 14 Kunstmeststrooier

Wij beschikken over een Lemken Polaris 14 kunstmeststrooier. Dit is een gedragen uitvoering met een dubbele strooischijf. De kunstmeststrooier beschikt over een weeginrichting en kan op basis van taakkaarten strooien. Zo wordt de kunstmest optimaal benut. In combinatie met VF banden onder de tractor wordt de bodemverdichting tot een minimum...
Lees verder

Nieuw Trebol

Inmiddels zijn al onze werkzaamheden weer gestart. In Harlingen is volop actie. We maken, in opdracht van Harns Invest, het project Nieuwe Trebol bouwrijp! Een mooie samenwerking met Lont en Mensonidas Installatie. 
Lees verder

Gewasbescherming

Voor volgend seizoen beschikken wij over twee nieuwe AgriFac Condor V veldspuiten. Uitgerust net de nieuwste technieken, zoals AirFlowPlus. Zo wordt de kwaliteit verbeterd en voldoen we aan de nieuwe wetgeving. 
Lees verder

Westra gaat voor een duurzaam bedrijf en een groene toekomst!

Duurzaamheid zit bij Westra hoog in het vaandel, dit blijkt uit de vele zonnepanelen en windmolen. De doorgroei naar het hoogst haalbare niveau van de CO2-Prestatieladder toont aan dat Westra de toekomst wil verbeteren door CO2 te reduceren, dat niet alleen binnen de organisatie maar ook in de sector en de keten.
Lees verder

Graslandherstel

Heeft u percelen met een slechte zode door bijvoorbeeld muizenschade of wateroverlast? Dan is wellicht doorzaaien een goede optie.
Lees verder

Westra verbreedt watergangen nabij Oosterwolde

In opdracht van Wetterskip Fryslân verbreden we nabij Oosterwolde bestaande hoofdwatergangen en maken we bestaande stuwen vispasseerbaar. Dit doen we in samenwerking met PLANN ingenieurs.
Lees verder

Tijdelijk handelingskader PFAS

Op welke manier moet omgegaan worden met PFAS verontreinigde grond en bagger? Als gevolg van het ontbreken van beleid, stuurde de staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat begin juli een brief aan de Tweede Kamer. Hierin staat een tijdelijk handelingskader beschreven. Het doel is dat landelijk iedereen (provincies, gemeenten,...
Lees verder

Certificaat voor verwerking van invasieve exoten

Westra Groenrecycling B.V. heeft er weer een certificaat bij! Sinds eind juni zijn we ‘erkend verwerker invasieve exoten’. Met dit certificaat garanderen wij dat plantenresten en zaden van invasieve exoten onschadelijk worden gemaakt.
Lees verder

10 energiezuinige woningen in Ferwert

Nog heel even geduld voor de bewoners van de Gasthuisstraat: rond de bouwvak zijn alle werkzaamheden klaar. Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwde de 10 energiezuinige woningen. Wij verzorgden al het bouwkundige grondwerk.
Lees verder

Nieuwe circulaire brandweerkazerne

Rijd je over de Almenumerweg in Harlingen, dan zie je op het terrein bij de ovonde vooral zand en puin. Maar straks voert de kleur rood hier de boventoon. In opdracht van Veiligheidsregio Fryslân werken we hier aan het bouwrijp maken van het terrein van de nieuwe Harlinger brandweerkazerne.
Lees verder

Freyhof klaar voor bouw van 18 woningen

Aan de Willem de Zwijgerstraat in Harlingen komen 18 nieuwe woningen. Dit is op de voormalige locatie van sporthal De Harnehal. Voor Harns Invest maken wij dit nieuwe plangebied, met de naam Freyhof, bouw- en woonrijp.
Lees verder

Webshop online!

Legt u borders aan in uw tuin? Of krijgt de oprit nieuwe bestrating? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar zwarte grond of zand. Bij Westra bestelt u dit nu simpel en snel online!
Lees verder

Nieuwe John Deere trekkers

Wellicht heeft u het gezien: nieuwe John Deere trekkers netjes uitgestald langs het Van Harinxmakanaal. Het was ons uitzicht tijdens een barbecue met het personeel. Groenoord, dealer van John Deere, leverde de trekkers bij ons af.
Lees verder

Westra legt nieuwe rietoevers aan

In opdracht van Wetterskip Fryslân zijn we begin november gestart met de aanleg van rietoevers, ook wel natuurvriendelijke oevers genoemd. We zorgen dat er meer ruimte voor het water komt.
Lees verder

Vrije kavels beschikbaar in Harlingen

Op zoek naar een nieuwe locatie voor uw bedrijf? Denk dan eens aan bedrijventerrein Oostpoort in Harlingen. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar.
Lees verder

Westra voegt nieuwe wentelploeg toe aan machinepark

We blijven investeren in ons machinepark! Vorige week leverde Mechanisatiebedrijf van der Laan de nieuwe Optimus 480 wentelploeg bij ons af. De wentelploeg is ontwikkeld en gebouwd door de Nederlandse machinebouwer Rumptstad.
Lees verderOnze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA