Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Update gewasbescherming

Gewasbescherming

Hoe staat het dit jaar met het onkruid en de gewassen? Onze specialist geeft een update over de stand van zaken in de gewasbescherming.

 

Weiland
Medio maart zijn we bij veehouders gestart met het bemesten van grasland met vloeibare kunstmest. Wij verzorgen dit in samenwerking met Hoogland BV en Agro-Servo. De onkruidbestrijding van het grasland kwam door het koude voorjaar laat op gang. Door de muizenplaag - ook in ons gebied - is veel weiland doodgespoten.

Uien en bieten
Het koude voorjaar zorgde ook bij de uien en de suikerbieten voor een trage start. Door de goede gelijkmatige opkomst kon de onkruidbestrijding goed worden uitgevoerd. Wel waren er weinig spuitmomenten vanwege harde wind op een aantal dagen.

Aardappelen
Bij de aardappelen heeft het koude en droge voorjaar ervoor gezorgd dat er geen Phytophthora was. Wel waren de luizen vroeg en massaal aanwezig. De loofdoding is inmiddels al gestart.Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA