Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Landelijke Compostdag 2018

Aanstaande zaterdag 17 maart is het Landelijke Compostdag. Gemeente Waadhoeke wil dit moment aangrijpen om inwoners kennis te laten maken met deze milieuvriendelijke bodemverbeteraar. De gemeente biedt daarom samen met Westra Groenrecycling gratis compost aan haar inwoners aan.

Op vrijdag 16 maart tussen 13.00 en 16.30 uur en op zaterdag 17 maart tussen 9.00 en 13.00 uur kunnen inwoners van gemeente Waadhoeke maximaal een halve kuub compost afhalen. In Franeker kan men terecht op het hoofdkantoor van Westra aan de Voltastraat 9. Hoewel er een flinke berg compost zal liggen, geldt het motto: “OP=OP”.

Compost als bodemverbeteraar
Met compost kunt u op een milieuvriendelijke manier de groei van de bloemen en planten in uw tuin stimuleren. Dankzij het gebruik van compost is minder (kunst)mest nodig, wordt de waterhuishouding in de bodem op een natuurlijke manier geregeld en ontstaat er natuurlijke balans in de bodem.

Circulaire economie
Westra is lid van de Vereniging Circulair Friesland. Dat betekent dat het bedrijf zich samen met andere bedrijven, overheden en organisaties wil inzetten om een circulaire economie te realiseren. De samenwerking tussen gemeente Waadhoeke en Westra Groenrecycling bij het aanbieden van gratis compost is een positieve bijdrage aan het doel om duurzame kringlopen te sluiten. Compost is een echt kringloopproduct: organisch materiaal van de bodem komt weer terug in diezelfde bodem.

Alle afhaalpunten gemeente Waadhoeke

  • Milieustraat Stiens, Seerob 23, 9051 VA in Stiens
  • Hoofdkantoor Westra BV Franeker, Voltastraat 9, 8801 PL in Franeker
  • Dorpsbelang Minnertsga, Bietenopslag Ferniawei Minnertsga (richting Tzummarum) 
  • Dorpsbelang Vrouwenparochie, Kerkplein in Vrouwenparochie, Fam. Hoogland Vrouwbuurstermolen 17 in Vrouwenparochie

Ook inwoners van gemeente Harlingen kunnen profiteren van gratis compost. Kijk hier voor de mogelijkheden.Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.